Alle mogelijke coalities met SP

Er zijn geen mogelijke coalities gevonden.

Uitspraken

"Wilders (...) is een geradicaliseerde VVD'er en daar gaan wij dus never nooit mee in zee.", aldus Emile Roemer op het SP congres van 2017.

De SP zal na de verkiezingen niet in een kabinet gaan zitten waar de VVD ook in zit. "U krijgt van mij bij deze de garantie dat wij rechts niet aan een meerderheid gaan helpen. En ik bedonder niemand."

En de VVD staat helemaal achteraan, dat moge helder zijn. Als je fundamenteel iets wilt veranderen, moet er een kabinet komen zonder de VVD.

Ze wil er niet erg op vooruitlopen met wie ze een coalitie wil vormen, maar ze zal dat zeker niet doen met PVV en Forum voor Democratie.

Marijnissen zou het liefst zien dat dat eindelijk verandert. "Wij willen van waakhond in de oppositie waakhond in de coalitie worden." Dat zal dan geen coalitie met de VVD worden, want die partij sluit ze uit. "Als de VVD weer in de regering komt, weten we één ding zeker: dan verandert er niets."

Er doen nieuwe partijen mee aan de verkiezingen waar we prima mee kunnen samenwerken. Bijvoorbeeld met de partij van Pieter Omtzigt, waarmee we ook het toeslagenschandaal op de kaart hebben gezet. Maar ook met Caroline van der Plas van BBB.