Alle mogelijke coalities met VVD

4 Partijen

5 Partijen

Uitspraken

Zolang Geert Wilders zijn Minder, minder-uitspraak niet terugneemt zal de VVD niet met de PVV regeren. Samenwerking wordt sowieso ingewikkeld, de PVV is heel links.

De kans dat de VVD gaat regeren met de PVV is nul, zegt VVD-lijsttrekker en premier Rutte. "Dat gaat niet gebeuren", zei hij in het televisieprogramma Buitenhof.

"Ik zag het eigenlijk al niet gebeuren. Maar na deze appjes is het landelijk echt onmogelijk geworden om met Baudet in een kabinet te zitten."

U moet ook niet vergeten: de PVV doet verschrikkelijke uitspraken over hele groepen in Nederland die worden weggezet. De-islamisering en ‘minder, minder'. Daar gaan wij niet mee regeren.

Rutte werd gevraagd of hij nog steeds niet met de PVV wil. Zijn antwoord is kortweg "nee". Rutte geeft deze keer geen expliciete reden voor het uitsluiten van de grootste oppositiepartij.

Met welke partijen Rutte het liefst in een volgend kabinet gaat zitten zegt hij in De Telegraaf niet expliciet, hoewel hij wel CDA, D66, PvdA en ChristenUnie noemt als partijen met goede voorstellen die in een herstelplan zouden passen.

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz laat de deur open voor een samenwerking met de PVV. Op vragen van de pers reageert de politica dat zij de partij van Geert Wilders niet op voorhand uitsluit.

Of ik met links in een coalitie kan stappen hangt ervan af. Met links is het risico op halfbakken oplossingen groter, vanwege de verschillen tussen GroenLinks-PvdA en de VVD.

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz stapt niet in een kabinet waarin PVV-leider Geert Wilders premier is. Daarmee schaaft Yesilgöz iets aan haar standpunt dat zij de PVV bij voorbaat niet uitsluit.